dimarts, 12 de març del 2013

Tenir ulls no significa que puguis veure - Peter Greenaway



Conferència de Peter Greenaway a CaixaForum Barcelona el 14 de gener de 2013.

Peter Greenaway és un artista polifacètic: director de cinema, escriptor i pintor, també ha escrit òperes i ha col·laborat amb compositors de música. Greenaway va néixer a Gal · les i es va formar com a pintor. El 1966 va començar a experimentar amb el cinema. Des de llavors, ha dirigit 15 pel · lícules i més de 40 curtmetratges, documentals i sèries de televisió.

Entre les seves pel·lícules més reconegudes trobem: The Falls, The Draughtsman s Contract, The Belly of an Architect, The Cook, the Thief, his Wife and her lover, The Pillow Book o The Tulse Luper Suitcases. Actualment, viu a Amsterdam i ha seguit fent cinema i organitzant exposicions i instal·lacions. Peter Greenaway parlarà sobre la necessitat de separar el cinema de l'esclavitud dels textos.

El cinema actual està basat en el text i cal tallar, segons Greenaway, aquest cordó umbilical que uneix al cinema amb la literatura. Greenaway sosté també que la majoria de la gent és visualment analfabeta, que hi ha relativament poques persones que hagin rebut una educació que els permeti veure i crear imatges de la mateixa manera que poden llegir i escriure textos. I també considera que el cinema pot ajudar a educar els analfabets visuals a través dels nous llenguatges cinematogràfics.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada